Praktijkvoorbeeld Hippisch Abonnement. Duidelijkheid vooraf!

geplaatst in: Nieuws | 0

Sinds 2015 hebben wij het Hippisch Abonnement in het leven geroepen. Voor een vaste prijs bieden we voor een periode van 1 jaar juridische hulp en ondersteuning. Soms bieden we dit ook aan als er signalen zijn dat er een geschil kan ontstaan en het handig en voordelig is als daar een advocaat in bemiddeld. Zo ook bij onderstaand case waarbij wij de verkoper succesvol adviseerde een Hippisch Abonnement af te nemen om zo veel kosten te besparen!

Verkoper benadert ons met het volgende probleem. Hij heeft via een veiling zijn dressuurpony verkocht aan een buitenlandse klant. Aangezien de koper de pony direct na de veiling wil meenemen maar niet kan betalen aangezien het weekend is en er geen banktransacties mogelijk zijn, besluit verkoper op aandringen van de veilingorganisatie de pony mee te geven. Vervolgens wordt er niet betaald door verkoper en laat de veilingorganisatie weten niets te kunnen/willen doen. Een zeer vervelende situatie waardoor koper besluit ons kantoor in te schakelen. Wij stellen klant het Hippisch Abonnement voor waarna wij aan het werk gaan door de veilingvoorwaarden, verkoopcontracten kritisch doorlezen en contact leggen met koper. Uiteindelijk is na de nodige correspondentie waarin wij ook de organisatie van de veiling betrokken hebben het aankoop bedrag betaald aan koper.

De koper liet ons weten zeer blij te zijn met zijn aankoopbedrag maar ook met de vaste kosten van 350 euro voor de juridische ondersteuning.

Share